5 november 2011

Speenketting en het volgende

Laatst was ik aan het kletsen met de vriendin van mijn vader. Dat de buurvrouw les wil krijgen omdat ze een speenketting die ik gemaakt had had gezien. Dus ik stuurde een fotootje om hem te laten zien.
Nou of ik die voor haar wilde maken. Er was een collega zwanger en ze vind het een perfect kraamcadeau! Voor een jongetje moest het dit keer zijn.
Dus ik heb speenclipjes besteld, haar laten kiezen uit 2 kleuren blauw of turquoise en wit, en ben aan de slag gegaan.
Het blijft erg leuk om te maken. Al die kleine snelle onderdelen dan, het koord wat minder. Wel erg veel werk om alles heel goed vast te zetten. Met zoiets als een speenkoord moet je daar natuurlijk nog beter op letten. Het zal je maar gebeuren dat er gevaarlijke situaties ontstaan alleen omdat je iets te gemakzuchtig de boel hebt vastgezet.Verder ben ik nu voor de derde keer aan het "Slaapschaap" begonnen.
Eerst met rood garen, maar dat bleek niet de juiste maar voor mijn naald. Kreeg steeds de naald er amper doorheen, hoe los ik ook probeerde te haken.
Toen met donkerpaars garen wat een vriendin van mij ook gebruikt heeft voor haar slaapschaap. Gisteren de hele avond zitten haken, vanmorgen keek ik er wat objectiever naar en bedacht me dat dit niet kon kloppen.
Hij was ongeveer even breed als dat mijn hand lang is. Zo'n 20 cm dus.
Daar past dan net een rompertje in, of alleen een pyjama van een pasgeboren baby. Dat kan niet de bedoeling zijn toch?
Nog even overlegd met die vriendin, die van haar waren 30 en 28 cm. en de 28 zat op het randje van te klein...
Potverdorie.... Alles maar weer uitgehaald. Weg uren werk. *zucht*

Dus vanmiddag vol goede moed opnieuw begonnen. Gelijk maar weer een andere kleur, van dat gemĂȘleerde blauw. Volgens het patroon moet ik beginnen met een ketting van 40 losse, en daar omheen gaan haken. Ben nu begonnen met een ketting van 50. Na een paar toeren opgemeten, nu zit ik wel op de 30 cm gelukkig.
Maar ik ben nu al de hele middag bezig, en ik zit pas op een kwart van de zak denk ik. Dus er gaat wel heel erg veel tijd inzitten.
Wel apart om ineens zo groot te haken. Ook wel heel relaxt haken zo zonder getel. Lekker Private Practice aanzetten, en haken maar.
Dus als ik de komende tijd wat stil ben, ik ben dus weer met wat groots bezig.

2 opmerkingen:

  1. Wat een schattige speenketting weer. Leuk dat mensen vragen of je er een wilt maken.
    Mijn slaapschaap is ook klein geworden. Ik vond het garen wat gebruikt werd veel te duur en ik heb goedkoper en dunner garen gebruikt. Maar ik was gisteren op de Kreadoe bij de stand van Echteld en daar lag ook een kleine pyjamazak. Er kan ook een leuk kussentje van gemaakt worden. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was helaas wel heel erg klein.
    Heb net een nieuw bericht geschreven. Ik geef het op. Ook deze is weer veel te klein. In een zakje van 25x25 cm kun je gewoon geen fatsoenlijke pyjama kwijt. Misschien een rompertje ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Liefs, Suzanne